Het Heilige Maria beeld

Dit beeld is geplaatst in de breviertuin tussen de voormalige kas en de Pastorie.

De Breviertuin werd gebruikt door de Pastoor en andere geestelijken die in de Pastorie woonden. Al wandelend over het smalle brevierpad lazen zij het breviergebed. Dit zijn de liturgische gebeden, die elke dag gelezen moesten worden door geestelijken.

Maria speelt in het Rooms Katholieke geloof een belangrijke rol. Ze is de moeder van Jezus Christus. Haar wonderlijke leven wordt grotendeels bepaald door alles wat er met haar zoon gebeurde en met wie zij hartstochtelijk meeleefde.

Motivatie ontwerp
De uitdaging was om een hedendaagse en herkenbare invulling te geven aan het Mariabeeld. Het beeld is geïnspireerd op het Mariabeeld dat in de kerk staat.
Het beeld is in dezelfde stijl als het Jacobusbeeld zodat de vaste beelden in de tuin bij elkaar passen.
Door de details zoveel mogelijk weg te laten wordt het beeld universeel en geeft de mogelijkheid tot eigen interpretatie.
De bedoeling van beelden in de christelijke traditie is om te inspireren tot een verbinding tussen het menselijke en het goddelijke. Het goddelijke wordt meestal gezien als licht en oneindigheid. De mens herkent dit vaak in liefde en openheid.
Mijn hoop is dat mensen die het beeld aanschouwen deze kwaliteiten in zichzelf ervaren en daardoor troost, aanvaarding en overgave vinden.

Ontwerp: Sabine Bekkers